Стефановић: Ситуација на Косову и Метохији мирна

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је у овом тренутку ситуација на Косову и Метохији мирна и да нема разлога за већу узнемиреност нашег становништва него што већ јесте.

„Пратимо ситуацију на терену и гледаћемо шта се дешава да бисмо благовремено упозоравали наше становништво шта да раде“, рекао је министар.

Према његовим речима, сложена је ситуација кад год се дешава овако нешто, поготову што нема праве комуникације с приштинским институцијама, које ни српске градоначелнике ни централне власти Србије не упознају са својим плановима.

„Имали смо током дана покрете и јединица РОСУ и других полицијских и јединица косовских заштитних снага, разне јединице које су се појављивале на различитим локацијама, померале се из касарни, стационарале или у јужној Митровици или у близини, имали смо покрете њихових граничних полицијских снага које су сада упућене на зелени појас, на административну линију између централне Србије и Косова“, казао је Стефановић.

Стефановић је навео и да су представници Срба са Косова данас председнику Србије Александру Вучићу пренели данас своју забринутост, али и решеност да се боре за своје право, а у томе, истакао је, имају подршку своје државе Србије.

„Али, мораће, и свесни су, да улазе у тешку борбу. Имаће безбедносне изазове, свакако не без ризика“, закључио је министар унутрашњих послова.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »