Михајловић: Нема решења питања КиМ без Србије

Увођењем трговинског рата против Србије од стране власти у Приштини, као и паљењем робе произведене у Србији на Косову, Албанци показују да, нажалост, нису нити могу да буду озбиљан, поуздан и кредибилан партнер било коме у Европи и свету, каже потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.

Нове ломаче на којима гори роба произведена у Србији, забрана промена кисеоника намењеног болницама у српским срединама и поновно звецкање оружјем, поруке су којима Албанци позивају на нове сукобе против Срба, истакла је Михајловић.

Она је истакла да Влада Србије никад неће оставити наш народ који живи на КиМ, на цедилу, што је јасно истакао и председник Републике Србије Александар Вучић.

Нема решења питања Косова без Србије, као што нема другог решења за превазилажење најновије кризе коју су иницирале власти у Приштини од разговора. Огромна је одговорност и на ЕУ и земљама које подржавају независност такозваног Косова да учине све како не би дошло до ескалације сукоба. Србија жели мир, жели разговоре и мирно решавање проблема, али ће увек пронаћи начин да заштити Србе на Косову, истакла је Михајловић.

 

Кинеска развојна банка заинтересована за пројекте у СРБ

Михајловић је истакла да би Кинеска развојна банка могла да размотри финансирање изградње ауто-пута од Новог Београда до Сурчина, који би био веза са Коридором 11, као и завршетак обилазнице око Београда.

Србија данас има консолидоване финансије и реализује инфраструктурне пројекте у вредности од 16 милијарди евра. Ми смо заинтересовани да са Кинеском развојном банком потпишемо нови меморандум о сарадњи на реализацији великих пројеката. Завршавамо Коридор 10, крећемо у нови инвестициони циклус вредан више од пет милијарди евра. Део смо глобалне кинеске иницијативе „Један појас, један пут“, и једна од првих земаља региона која је потписала меморандум о сарадњи са НР Кином, рекла је Михајловић.

Михајловић је поклонила Џзангу Шјугангу ручно везену азбуку у златовезу коју су израдиле наше жене са села, у оквиру иницијативе „Запослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, коју заједно спроводе Координационо тело за родну равноправност, Етно-мрежа и НАЛЕД.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »