Мали: Споразум Србије и Израела о избегавању двоструког опорезивања

Министар Синиша Мали и амбасадорка Израела Алона Фишер Кам потписали су данас споразум између владе Србије и владе Израела о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије (утаја пореза) у односу на порезе на доходак.

Министар финансија Србије и амбасадорка Израела истакли су након потписивања споразума у Влади Србије да ће овај споразум унапредити и ојачати економску сарадњу две земље.

“Ово је за нас веома важан документ који треба додатно да допринесе развоју билатералних односа између Србије и Израела“, истакао је Мали.

Министар је рекао да је избегавање двоструког опорезивања важно како за физичка тако и за правна лица, резиденте и државе Израела и државе Србије.

“Споразум треба да мотивише да српски резиденти инвестирају више у Израел, али и израелски у Србију“, казао је Мали.

Истакао је да Србија никада није имала боље односе са Израелом и изразио уверење да ће овај споразум те односе подићи на виши ниво.

“Овај споразум, такође, подразумева сарадњу две пореске администрације, српске и израелске“, рекао је Мали.

Министар је подсетио да је у октобру ове године потписан и споразум између царине двеју земаља.

“Наши односи и споразуми које смо потписали треба да буду и пример како са другим земљама можемо да продубимо сарадњу“, навео је Мали.

Указао је да Србија има 58 споразума о избегавању двоструког опорезивања са исто толико земаља.

“Радимо на томе да тај број повећамо како би омогућили још слободнији проток капитала између земаља и да на тај начин проширимо даљи развој наше привреде и отварање нових радних места“, рекао је Мали.

У првих девет месеци ове године спољнотрговинска размена између Србије и Израела износила је 45 милиона евра што је нешто мало више у односу на исти период 2017. године.

“Нисмо задовољни тим бројкама, може то много боље и много више“, казао је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »