«Косовска полиција» одузима таблице са српским ознакама

Фатмир Љимај изјавио је да би «косовска влада» ускоро могла да уведе реципрочне мере Београду када је реч о регистарским таблицама, а у међувремену припадници такозване косовске полиције спровели су у селима Ранилуг и Велико Ропотово акцију одузимања таблица са српским регистарским ознакама.

Како наводи Фатмир Љимај, мера одузимања српских таблица би значила да власници возила са тим ознакама током боравка на територији «Косова» имају привремене таблице.

Упитан да прокоментарише позив ЕУ Приштини да укине одлуку о повећању такси на робу из централне Србије за 100 одсто, Љимај каже да је такав став Брисела био очекиван, пренела РТК.

«Европска унија мора да схвати да «Косово» више не може да прихвати приступ какав Србија има према нама», рекао је Љимај.

У међувремену, према незваничним информацијама, полицајци у цивилу су заустављали возила са српским таблицама, возачима су уручивали саобраћајне казне и слали их код судије за прекршаје.

Један од очевидаца је потврдио за РТК2 да је полиција одузимала таблице под изговором «Не може РКС у Србији, не могу ни српске таблице на Косову».

Полиција је, такође, заустављала и возила са РКС и КС таблицама, она су детаљно проверавана, а од возача су тражили комплетну опрему од прве помоћи, ланаца, до «обавезног» поседовања ћебета у гепеку аутомобила.

Према незваничним информацијама, десетак возача је упућено код судије за прекршаје.

У селима Ранилуг и Велико Ропотово живе искључиво Срби. Нема званичних информација да ли је слична акција спроведена и у другим срединама на Космету.

Управљање возилима са српским таблицама на Косову договорено је дијалогом у Бриселу, преноси РТК2.

 

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »