Качаник: Албанци спаљивали српске производе; Хлеб поскупео у многим срединама на КиМ, као и брашно, уље, квасац, со, шећер

Неки становници Качаника синоћ су спаљивали српске производе и снимали ову акцију, коју су објавили на друштвеним мрежама, преноси КоССев.

Види се кутија пуна различитих српских производа, међу којима су слаткиши и хигијенски производи, како горе.

Према њиховим речима, ово је дошло након апела за бојкот српских производа.

«Након апела да бојкотујемо српске производе, неки Качаничани су одлучили да спале све српске производе. Акција је започела и сада је у току», речено је између осталог у објављивању видеа на албанском сајту Албеу.цом.

Подсетимо, након што је пропао покушај Косова да постане члан Интерпола, током два круга гласања на заседању Генералне скупштине те међународне организације у Дубајиу, званична Приштина подигла је царине на робу из Србије за 100 одсто. То је изазвало оштре реакције Београда, а због таквог потеза Приштине одржана је и хитна седница Савета за националну безбедност.

Натој седници, какоје рекао председник Србије, одлучени је да се све службе у Србији ставе у приправност.

Вучић је навео да су виђени косовски министри како се сликају у продавницама и како се «хвале» да нема ниједног производа из Србије.

Цене скачу, удар на продавнице

Последице одлуке Приштине да уведе царине од 100 одсто на увоз робе из Србије и БиХ видеће се када се испразне магацини, а овим мерама посебно су погођене мале трговине.

РТС јавља да је хлеб поскупео у многим срединама, као и брашно, уље, квасац, со, шећер…Цена хлеба већа је за 30 одсто и износи између 40 и 50 центи.

Веће продавнице имају још робе у магацинима, па одолевају овим мерама. Међутим, и у њима се очекује драстични раст цена по пражњењу магацина.

Снежана Сојевић у продавници има још залиха, тако да још нема поскупљења.

«Очекујемо поскупљење сваког дана. Народ је револтиран и мислим да ће ова мера највише погодити народ, како српски, тако и албански. Погодиће народ, а не политичаре», рекла је она.

У косовској влади истичу да је преполовљено допремање робе и да су мере почеле да дају резултат, па ће вероватно залихе бити брзо испражњене.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »