Вучић: Отварамо фабрике, постајемо земља победника

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у Кули, поред отварања фабрике Калцедонија, данас, у фебруару бити постављен и камен темељац за фабрику немачког инвеститора Вицерман и поручио да Србија више није земља губитника.

„Србија постаје земља победника и то показује и на међународном плану“, рекао је Вучић обраћајући се грађанима испред фабрике Калцедонија, у којој ће бити запослено 300 људи.

Вицерманова фабрика у Кули, додао је, упослиће још 300 људи, а инвестиција је вредна 20 милиона евра.

„Ради се и гради и поправља оно што су неки урушили претходних деценија и дичимо се и поносимо тиме“, навео је председник Србије и додао да је то оно што доноси будућност.

Рекао је и да ће морати много више да се уради за Сомбор и Апатин, али и да је уверен да се, уз све мере које су спроведене у претходном периоду и које су довеле до пензија и плата на нови, бољи ниво, него што је раније био, да имамо прилику да урадимо више него икада и то не само путева, школа, домова здравља, већ и то да грађани у својим џеповима осете бољитак.

„Србија више није земља губитника и постаје земља победника и то показује и на међународном плану“, рекао је Вучић и додао да је време и да грађани овог краја наше земље добију поштовање државе какво су заслужили.

Председник је рекао да се током викенда обележава велики празник – 100 година присаједињења Војводине Србији – што је најважнији предстојећи национални догађај.

„Хоћу да га у здрављу и весељу проведете, али и да размишљате о наредних 100 година у којима морате да будете богатији, у којима морате да живите у миру и ваша деца да имају сигурнију будућност“, рекао је председник грађанима.

Вучић је рекао да ће се убудуће радити вредније и више, да би грађани били задовољнији, сигурнији.

То што такозвано Косово није примљено јуче у Интерпол председник назива „малом победом“, а нада се, каже, у будућности и бројнијим и већим победама.

„Те победе су да наша деца раде, да имају сигурну будућност. Да наши људи свуда где живе буду сигурни и безбедни. Градићемо и најближе односе и са Републиком Српском, поштујући интегритет БиХ и бринућемо о нашем народу не угрожавајући никог другог“, закључио је Вучић.

 

Наставак дијалога чим се таксе укину

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да је Београд спреман да настави дијалог чим Приштина укине таксе.

Вучић је рекао да у сваком дијалогу морају да се поштују правила и постигнути договори.

На констатацију да многи процењују да су након дебакла Приштине у Интерполу веће шансе за оживљавање дијалога, те како он на то гледа, уз претходно изнет став да нема наставка док Приштина не повуче мере према роби из централне Србије, Вучић је поновио:

“Чекамо да Приштина поштује своје обавезе и стави се на страну цивилизованих страна”, нагласио је Вучић.

 

Разумели смо да су Албанци важнији Подгорици и Скопљу

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да није био изненађен начином на који су поједине земље региона гласале за чланство Приштине у Интерполу, јер је познато, додаје, да су Црна Гора, Македонија и Хрватска увек против нас.

„Што се тиче региона, ту није било изненађења. Црна Гора, Македонија, Хрватска, Словенија, Бугарска, увек су против нас…“ рекао је Вучић.

Истакао је да је Србија једна од ретких земаља која је признала Македонију под уставним именом и навео да је Скопље ипак признало косовску независност.

Председник је навео да га многи окривљују и оптужују за вођење лоше политике, јер Подгорици и Скопљу не узвраћа на исти начин и додао да Србија не треба некога да сматра непријатељем.

„Они имају своје пријатеље, и Подгорица и Скопље имају пријатеље у Приштини. Њима су Албанци пријатељи. Они нама шаљу јасну поруку, не ми њима, и то: ви сте нам другоразредни пријатељи или мање важни пријатељи или мање пријатељи“, каже Вучић и додаје да је наш одговор на то да смо њихове поруке примили и прихватили и добро разумели ко им је ближи, важнији.

„Људи морају да разумеју да су ретке мале земље попут Србије, а многе од ових земаља су и мање од Србије, које могу слободно и независно да доносе своје спољнополитичке поруке“, каже Вучић.

Додао је да ће скоро свака земља рећи да води самостално спољну политику, али да је суштински мали број земаља који то стварно и чини.

„Срећан сам и поносан што Србија припада том делу малих и слободољубивих земаља и земаља које самостално одлучују и независно од свих других доносе одлуке“, каже председник Србије.

Вучић је изјавио да ће се Србија понашати одговорно, али у складу са њиховим односом према Србији. Председник је поновио да су Скопље и Подгорица показали да им је Приштина много важнија него Београд. Србија је ту поруку добро разумела.

„Желимо добре односе са њима, али смо схватили који су њихови приоритети. Ми ћемо се понашати одговорно, поштујући њих, али добро разумевајући на ком се ми њима месту налазимо и у складу са тим понашати се у будућности“, рекао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »