Снажан притисак да руски генерал не буде изабран за шефа Интерпола

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изразио је жаљење што руски генерал Александар Прокопчук није изабран за шефа Интерпола и истакао да постоји много навода о томе да је притисак да се то не догоди био поприлично снажан.

„Искрено говорећи, не располажем информацијом како је гласање протекло. Међутим, гласање је гласање, одржано је и нису ми познати фактори који би могли да утичу на њихову легитимност“, рекао је Песков.

Он је изразио жаљење што руски кандидат није изабран и додао да је очигледно да је притисак читавог низа земаља да се то не догоди био поприлично снажан.

Портпарол Кремља је навео и да нема разлога зашто се Москва не би сложила са избором јужнокорејског представника Ким Чон Јана за шефа Интерпола.

Огласила се и портпаролка Министарства унутрашњих послова Русије Ирина Волк, која је рекла да ће Прокопчук, упркос томе што није изабран за шефа светске полицијске организације, наставити да ради у Интерполу као потпредседник за Европу.

Како је рекла, он ће и даље остати на том месту на којем је од 2016. године.

„Његов рад ће се као и пре фокусирати на јачање позиције Интерпола у међународној полицијској заједници и повећању ефикасности активности организације“, рекла је Волкова.

Подсетимо, на место председника Интерпола изабран је јужнокорејски кандидат Ким Џонг Јанг (57), који је на месту вршиоца дужности председника био од краја септембра када је дотадашњи шеф Интерпола ухапшен у Кини због оптужби за корупцију.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »