Песков: Нема доказа о нелегитимности избора за шефа Интерпола

Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да нема доказе, који би указали да су избори за директора Интерпола били нелегитимни.

Ким Џонг Јанг из Јужне Кореје изабран је за новог директора Интерпола, након што је у изборној трци победио ветерана руских безбедносних служби Александра Прокопчука, чијем избору су се оштро супротставиле САД, Велика Британија и друге европске земље.

«Избори су одржани. У овом тренутку, немам информације о било каквим чињеницама које би могле да доведу до преиспитивања њиховог легитимитета, односно, избори су одржани и ово је резултат», рекао је Песков, а преноси Тас.

Избори су одржани на 87. Генералној скупштини Интерпола у Дубаију.

Како је раније објављено, Бела кућа је заједно са европским савезницима лобирала против Прокопчукових намера да постане нови шеф глобалне полицијске организације, уз истицања да би његов избор водио даљим покушајима Русије да злоупотреби «црвене потернице» с циљем обрачунавања са политичким противницима и одбеглим дисидентима.

Ким ће на овом месту бити до 2020. године и завршити четворогодишњи мандат свог претходника, Менга Хонгвеија, који је притворен у Кини у склопу антикорупцијске чистке.

Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »