Меркелова брани споразум УН о мигрантима

Немачка канцеларка Ангела Меркел одбацила је позиве националистичких посланика да Немачка одустане од подршке споразума о миграцији Уједињених нација.

Неколико земаља, укључујући САД, Мађарску, Аустрију, Израел, Аустралију и Пољску најавиле су да неће подржати споразум о миграцији који треба да буде усвојен наредног месеца у Маракешу у Мароку, пренео је АП.

Говорећи на парламентарној годишњој расправи о буџету у Берлину, Меркелова је рекла посланицима да ће споразум обезбедити «разумне услове» у другим земљама, који већ постоје у Немачкој, попут права миграната да имају приступ здрваственим службама и добију финансијску помоћ.

«Зато је у нашем националном интересу да услови широм света за избеглице с једне стране и мигранте с друге буду побољшани», рекла је Меркелова.

Противљење споразуму долази углавном од десничарске партије Алтернатива за Немачку, али и велики број посланика из партије Меркелове почело је да доводи у питање споразум.

Министар здравља Јенс Спахн позвао је недавно на ширу дебату о споразуму и ако је потребно одлагање у његовом одобравању.

Представљајући буџет владе у износу од 356 милијарди евра за 2019. годину, Меркел је навела да планира да инвестира више у бригу о деци и старима, побошља интеграцију миграната, повећа ниво пензија и подстакне обновљиву енергију.

Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »