Јоксимовић: Приштина додатно уназађује дијалог

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да ће ЕУ бити обавештена о најновијим потезима Приштине, која је донела одлуку да повећа таксе на производе из Србије за сто одсто.

Јоксимовић је истакла да у поглављу 35 (дијалог Београда и Приштине) може само да буде констатовано да Приштина не само да није извршила своје обавезе из дијалога, него додатно уназађује цео процес.

Према њеним речима, Приштина показује колико нема суштинске политичке воље и способности да извршава преузете међународне обавезе, али и да има озбиљан дефицит капацитета за дијалог.

„Једини капацитет показују ка чињењу једностраних против-правних потеза, очекујући да им стално буде повлађивано. Оглушили су се на све позиве из ЕУ и других земаља да укину нелегалне таксе којима се подрива цефта оквир и регионална економска сарадња и сад показују у пуном светлу како они замишљају регионалну сарадњу“, рекла је Јоксимовић.

Јоксимовић је додала да последице одлуке директно осећају грађани, али њих, како каже, и не занима владавина права и грађани.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »