Саудијски краљ подржао сина, ни речи о убијеном Кашогију

Саудијски краљ Салман одржао је у понедељак у Ријаду први значајан говор откако су саудијски агенти убили новинара Џамала Кашогија, а у обраћању је изразио подршку свом сину престолонаследнику, али није поменуо оптужбе да је принц наложио то убиство.

У говору, краљ је изнео приоритете краљевине у наредној години, фокусирајући се на питања као што су рат у Јемену, безбедност Палестинаца, стабилност на нафтном тржишту, супротстављање противничком Ирану и отварање нових радних места за Саудијце.

Краљ није поменуо критике на чијем се удару нашао принц престолонаследник Мохамед бин Салман, већ је само рекао да је сину саветовао да се усредсреди на развој способности саудијске омладине.

У извештају објављеном пре неколоко дана, ЦИА је закључила да је принц Мохамед наложио Кашогијево убиство 2. октобра у саудијском конзулату у Истанбулу, док Ријад то категорично пориче.

ЗАБРАНА ЗА 18 САУДИЈАЦА

Немачка је забранила улазак у шенгенску зону за 18 саудијских држављана, за које се верује да имају везе са убиством саудијског новинара Џамала Кашогија. Немачка је издала забрану у сарадњи са Француском, која је део шенгенске зоне и Британијом, која није део «шенгена».

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »