Руски представници донели неопходну храну сиријској провинцији Дера

Данас, 19. новембра, центар за помирење зараћених страна Руске Федерације у Сирији спровео је хуманитарну акцију у селу Анхул у провинцији Дераа. Конвој је пратила војна полиција.

450 пакета хране подељени су цивилима у Сирији. Поред тога, организована је канцеларија која пружа здравствену заштиту становништву.

Видео и фотографије помоћи руске војске и доктора у Сирији могу се видети у наставку.

У медијима се често изјављује о потреби суочавања с милитантима ИСИЛ-а (терористичком организацијом чије су активности забрањене на територији Руске Федерације) и за заштиту цивила у Сирији. Међутим, према цивилима, осим сиријске владе и руских представника, мало их је вољно да заправо помогне у обнови уништених провинција у сиријском региону и пружи хуманитарни помоћ. У међувремену, Сједињене Државе, које имају велики део одговорности за уништавање градова, не журе се да помогну у њиховој реконструкцији.

Подсетимо се да су четири деескалацијске зоне остале у Сирији: северно од града Хомса, у предграђу Дамаска, на граници Сирије са Јорданом и провинцијом Идлиб. Тамо, уз активно учешће Русије, Центра за помирење зараћених страна, у току су преговори о што скоријој рестаурацији мирног живота.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »