Вулин: Брину ме наводи Изетбеговића

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да га брине кад одлазећи бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић Србију и српски народ представља као претњу и истовремено оправдање за наоружавање, али га такође брине и што је то у БиХ прошло без икакве осуде званичника.

Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

Вулин је истакао да БиХ може да се наоружава у мери у којој о томе одлуче њени легитимни органи и да то Србија, као земља чувар Дејтонског споразума, не види као претњу.

Он је међутим, напоменуо, да га брине изјава Изетбеговића о потреби наоружавања БиХ уз оправдање тврдњом да су «Бошњаци све више угрожени политиком која се води на српској страни».

Вулин подсећа да је ту оптужбу Изетбеговић изнео на прослави ратне Седме бригаде такозване Армије БиХ, која је у свом саставу имала одред «Ел муџахедин» састављен од исламиста из Саудиске Арабије и Авганистана, а који се прославио одсијецањем глава српских војника и цивила, преноси Тањуг.

«И није прво јавно одсецање глава хришћана било у Сирији и од ‘Исламске државе’, већ на планини Озрен од муџахедина Седме бригаде. Такви одреди су и онда и сада били претња миру, а не Срби који живе у БиХ», рекао је Вулин.

Министар одбране Србије указао је да мировна политика председника Србије Александра Вучића у Изетбеговићу није имала искреног саговориника и изразио наду да ће се то променити.

Вулин је указао да би доказ за такву промену био и одговор на питање које поставља већ три године, а то је шта је потребно да органи БиХ саопште ко је покушао да убије Вучића /у Сребреници 2015. године/ и да ли ће за то било ко одговарати.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »