Savez za Srbiju u Bajinoj Bašti: Jedan čovek kandidat za predsednika svih opština u Srbiji

Srbiju razjedaju kriminal i korupcija, a galopirajućem propadanju potrebno je suprotstaviti se ujedinjeno i složno, zbog čega je Savez za Srbiju i formiran, poručili su predstavnici ovog opozicionog bloka na večerašnjoj tribini u Bajinoj Bašti.

 

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da je aktuelni režim „stabilizovao“ javne finansije tako što je opljačkao sopstveni narod.

„Povećali su cene taksi, akciza, goriva, opljačkali penzionere, poljoprivrednike, a naše pare podelili svojim prijateljima stranim investitorima. Da li ijedna zemlja rasprodaje svoje rečne tokove, izvore pijaće vode, rudna bogatstva, kao što to čini ova vlast? Još Komercijalnu banku, EPS i Telekom da prodaju, i mi više nećemo imati ništa! Pretvorićemo se u jeftinu radnu snagu koja radi za stranog gazdu“, rekao je Obradović i dodao da će sve ono što je sumnjivim prodajama oteto od građana, nakon pada vlasti Aleksandra Vučića biti nacionalizovano i vraćeno Srbiji.

 

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da vlast bahatih i nesposobnih „poput najezde skakavaca uništava sve pred sobom“, a rezultati toga poražavajući su po lokalne samouprave – preko 30 posto opština je pred bankrotom, a svaka druga je u stanju duboke demografske starosti.

„Imamo jednog čoveka koji pretenduje da bude predsednik svih opština. Kandiduje se na listi Srpske napredne stranke na svim lokalnim izborima i urušava smisao postojanja lokalnih samouprava. Zato smo se i okupili u Savez – da lokalnoj samoupravi vratimo ono što joj ime kaže: samoupravu, da je vode ljudi od znanja i integriteta, a ne zato što ih je tu postavio onaj koji bi da gospodari svakim mestom u Srbiji“, poručio je Lutovac.

 

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio je da vlast SNS počiva na filozofiji „kako uzeti što veći procenat“, i to manipulisanjem preko javnih nabavki i nameštenih tendera, a vrhunac nesposobnosti ogleda se i u tome što se „sopstveni rudnik zlata prodaje za rudnu rentu“.

„Kad ostanu bez vlasti, odgovaraće! Podnećemo krivične prijave protiv svih onih koji su se obogatili na muci ovog naroda“, poručio je Stamatović.

 

Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović istakao je da državu vode neznalice, koje rasprodaju nacionalne resurse kao sto su PKB i Galeknika. Pri tome naveo je on, izdaju nacionalne interese i koriste sva sredstva kako bi zadovoljili licni interes opstanka na vlasti.

„To su politička deca onih koji su upropastili Srbiju 90-ih: Mirin mali – Vulin, Miloševićev mali – Dačić i Šešeljev mali – Vučić“, rekao je Đurović i dodao da se i danas, kao i tada, mediji zlupotrebljavaju za brutalne kampanje laži i hajke na političke neistomišljenike.

Ova vest Savez za Srbiju u Bajinoj Bašti: Jedan čovek kandidat za predsednika svih opština u Srbiji je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »