Русија и Вијетнам утростручују трговинску размену до 2020.

Премијери Вијетнама и Русије договорили су се данас да готово утроструче билатералну трговинску размену на десет милијарди долара до 2020. године са прошлогодишњих 3,55 милијарди долара.

РИА Новости / Дмитрий Астахов

Руски премијер Дмитриј Медведев је, обраћајући се новинарима после разговора у Ханоју са вијетнамским колегом Нгујеном Сјуан Пуком, рекао да ће две земље проширити и сарадњу у нафтној и гасној индустрији, као и сектору транспорта, преноси агенција АП.

«Указали смо на то да су енергетске компаније из Русије и Вијетнама имале успешну сарадњу и желимо да се та сарадња и даље настави како би била још снажнија», изјавио је Медведев.

Русија тренутно инвестира у више од сто пројеката у Вијетнаму, укупне вредности 990 милиона долара, од чега највише у истраживање и експлоатацију нафте и гаса, према подацима вијетнамског Министарства спољних послова.

Премијер Вијетнама је рекао да су и у сектору одбране и безбедности, као и другим областима, остварени позитивни резултати.

Додао је да ће две земље бити у могућности да још ефикасније сарађују захваљујући трговинском споразуму Вијетнама са Евроазијском економском унијом који је ступио на снагу 2016. године, и да ће трговинска размена бити повећана на 10 милијарди долара до 2020. године.

Русија је, како наводи АП, главни снабдевач Вијетнама оружјем.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »