Ђорђевић: Успостављање социјалне правде приоритет Владе Србије

Око 32 милиона долара дали су грађани Србије у добротворне сврхе у 2017.години, а истраживања показују да су грађани и компаније све спремнији да донирају у хуманитарне сврхе, речено је данас на отварању дводневне Националне конференције о филантропији: Будућност давања.

Конференцију је отворио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан владиног Савета за филантропију Зоран Ђођевић, који је истакао да је у склопу реформске политике и евроинтеграцијских процеса веома важно да се развија и подстиче друштвено-одговорну свест и филантропију код што већег броја физичких и правних лица.

Ђорђевић је нагласио да је успостављање социјалне правде један од приоритета политике Владе Србије.

„Ниједан грађанин у Србији не би требало да се осећа запостављеним или заборављеним због своје припадности мањинским, социјално-осетљивим групама“, рекао је министар.

Ђорђевић је навео да је Министарство данас започело кампању „Једнаки“ која, како је рекао, треба да допринесе једнакости и равноправности свих грађана и да покаже да је Србија друштвено-одговорна земља.

Ђорђевић је истакао да је филантропија веома важна на пољу здравства и указао на потребу да се пракса из развијених западних земаља што пре почне да примењује и у Србији.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »