Макрон: Француска и Немачка да предводе јединственију Европу

Француски председник Емануел Макрон данас је позвао да Немачка и Француска уложе веће напоре као савезници у настојању да предводе јединственију Европу, укључујући превазилажење скептицизма о питањима као што су еврозона и буџет.

У говору у доњем дому немачког парламента поводом одавања поште жртвама рата, Макрон је казао да је највећа одговорност на Француској и Немачкој да окупе снаге које су за ЕУ.

Макрон је додао да ове две земље морају да деле процес доношења одлука и вођења политике о спољним питањима, миграцији и развоју, повећању буџета и изградњи заједничке стратегије одбране, јавио је Ројтерс.

Он је позвао и да се предузму конкретни кораци поводом пораста антиимигрантских, националистичких партија које јачају у неколико земаља-чланица.

Макрон, који се касније састао са немачком канцеларком Ангелом Меркел, у свом говору је напоменуо да се свет налази на „раскрсници“, при чему су националистички покрети, који „немају памћење“, супротстављени модерним и прогресивним снагама, пренео је Танјуг.

„Европа, и унутар ње савез Француске и Немачке, има обавезу да не дозволи да свет склизне у хаос“, закључио је Макрон.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »