Ружић: Ефикасна администрација привлачи инвеститоре

Министри у Влади Србије Бранко Ружић и Бранислав Недимовић присуствовали су свечаности поводом завршетка изградње Трга инвеститора у Сремској Митровици, који је направљен у част инвеститора који су уложили у ову локалну самоуправу.

Министар Ружић је том приликом изјавио да без ефикасне администрације, нема ни привредног ни друштвеног напретка и да је отуда реформа јавне управе приоритет за пуноправно чланство Србије ЕУ.

„Инвеститори, и домаћи и страни, попут Cooper Standarda, Eaton Electric, Rodoplasta, Termoprodukta и других, који су одабрали да у Сремској Митровици инвестирају свој новац, технологије и знање одлучили су се за то јер је у овој локалној самоуправи обезбеђен повољан пословни амбијент, који захтева и смањење бирократије и убрзање процедура“, рекао је Ружић.

Он је нагласио да је захваљујући овим инвестицијама отворено преко 3.500 радних места, а ова улагања су била мотор привредног опоравка града и јачања животног стандарда грађана Сремске Митровице.

Пројекат „Уређење Трга инвеститора у Сремској Митровици“ Министарство државне управе и локалне самоуправе суфинансирало је са 4,7 милиона динара из Буџетског фонда за локалне самоуправе у намери да обележи добре односе локалне самоуправе и привредника овог краја.

Министар је рекао да је овогодишњи буџет овог Фонда 30 пута већи него лане и износи 320 милиона динара, и најавио да ће у наредној години средства бити додатно повећана на 420 милона динара.

Извор: МДУЛС

The post Ружић: Ефикасна администрација привлачи инвеститоре appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »