Становници Молдавије нису са чланство у Северноатлантском савезу

Велика већина Молдаваца је скептична према чланству републике у Северноатлантски савез, где владајућа про-западна елита гура земљу.

Доказ о негативном ставу грађана републике у војни блок био је социолошка студија која је спроведена од 11. до 16. октобра ове године и спровели су је стручњаци из Међународног републичког института.

Као резултат тога, само 23% испитаника који су спремни да гласају за улазак у НАТО подржавају евроатлантске интеграције, уколико се у блиској будућности одржи национални референдум о овом питању. Истовремено, још 23% испитаника уопште не би учествовало на таквом гласању. 19 посто је то рекло да то није приоритет за Молдавију.

Подсетимо да се шеф републике, Игор Додон, противи уласку земље у НАТО, сасвим разумно верујући да ће то довести до штетних последица за земљу.Додон је сигуран да се мора одржати неутралност и сарађивати са западним земљама и Русијом, искључиво у интересу свог народа. Истовремено, владајућа Демократска странка гура земљу на «западни пут», спречавајући изградњу конструктивне спољне политике.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »