Медински и Вукосављевић о могућностима за унапређење сарадње Русије и Србије

Министарства културе и информисања предвођена министром Владаном Вукосављевићем учествује на Међународном културном форуму у Санкт Петербургу који је окупио 35.000 учесника из сто земаља, а у оквиру кога се одржава и Форум словенских култура.

Медински и Вукосављевић, Фото Танјуг

Министар Вукосављевић је разговарао са својим руским колегом Владимиром Мединским о могућностима за унапређење већ богате сарадње двеју замаља, а такође се сусрео са директором Бољшог театра Владимиром Урином, в. д. губернатора Санкт Петербурга Александром Бегловим и другим представницима града.

Као председник Управног одбора пратећег Форума словенских култура, Вукосављевић је говорио на почетку Друге међународне конференције «Културне руте словенског света на мапи Европе» и нагласио да верује да ће се заједнички координисаним активностима у вези са сертификацијом културних рута код Савета Европе, допринети ревитализацији и популаризацији словенских култура у међународним оквирима, али и бољем међусобном упознавању.

Министар је истакао и важност пројекта «Словенске престонице културе» који би требало да допринесе како култури и културном туризму наших градова, тако и развоју њихове културне инфраструктуре, преноси Танјуг.

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »