«Аустрији несхватљива одлука Приштине о увођењу царинских такси на робу из централне Србије»

Председник Националног већа Парламента Аустрије Волфганг Соботка изјавио је данас да је за Аустрију несхватљива одлука Приштине о увођењу царинских такси на робу из централне Србије.

Telegraf

«Кршење споразума ЦЕФТА после 12 година је за нас несхватљиво», рекао је за Тањуг Соботка, који данас борави у посети Београду.

Он је казао да је током дана имао веома исцрпан разговор са председником Александром Вучићем, за којег каже да је «изузетна појава у политици, државник високог ранга».

Упитан да ли је на састанку било говора о захтеву Косова за чланство у Интерполу, а које Аустрија подржава, Соботка каже да конкретно није било речи о томе.

«Разговарали смо делимично о свим темама, не конкретно и о питању Интерпола, али јесмо о поглављу 35», додао је он.

Соботка, који је бивши министар унутрашњих послова Аустрије истиче поводом питања Интерпола да је за Аустрију веома важна сарадња у борби против криминала.

Истовремено, он оцењује да је сарадња Србије и Аустрије дуга и добра, као и да је последњих година добила нов импулс на економском плану, пише Танјуг.

«Честитамо Србији на расту, наша предузећа овде добро раде и желимо да пружимо подршку, а сарадњу ћемо још интензивирати и то је неопходно. Желимо да пратимо и подржимо Србију на њеном путу ка Европској унији», закључио је аустријски званичник.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »