Aleksić: Tužilaštvo da reaguje na pretnje Jeremiću

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je danas da javno tužilaštvo po hitnom postupku reaguje na pretnje koje je poslanik Srpske napredne stranke Marko Parezanović uputio jednom od osnivača Saveza za Srbiju i predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću.

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Parezanović na tviteru je uz fotografiju Vuka Jeremića i Slaviše Ristića, nekadašnjeg predsednika opštine Zubin potok, snimljenu ispred jednog od pravoslavnih manastira na Kosovu, objavio komentar “Pretpostavljam da mu je Slaviša objasnio kakvu politiku da vodi, da ne bi prošao kao Đinđić”.

Miroslav Aleksić pozvao je javno tužilaštvo da po hitnom postupku reaguje na izrečene pretnje, a režim da prestane sa “crtanjem mete na čelo Jeremića”.

“Pored tabloida, čije laži  podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić,  sada imamo i pretnje poslanika i najviših funkcionera Srpske napredne stranke upućene Jeremiću. Javno tužilaštvo po hitnom postupku mora da reaguje, jer smo u skorijoj istoriji imali slučajeve kada su se takve pretnje obistinile”, rekao je Aleksić.

On je dodao da je režim pretnjom ubistvom otišao korak dalje od nasilničkog ponašanja i brutalne hajke koja se vodi prema političkim neistomišljenicima i pozvao Srpsku naprednu stranku da se izjasni “da li je politika mržnje, agresije, fizičkih napada i pretnji ubistvima politika kojom ta stranka želi da vlada Srbijom”.

 

Ova vest Aleksić: Tužilaštvo da reaguje na pretnje Jeremiću je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »