Плахотњук одлучио да се осигура пре парламентарних избора у Молдавији

Схватајући да су перспективе очувања бивше власти прозападних политичких снага републике, мале, Демократска странка, на челу са олигархом Владимиром Плахотњуком, почела је ужурбано да прекраја законодавство буквално неколико месеци пре парламентарних избора.

Тако је владајућа странка покренула иницијативу за смањење броја посланика на 61 од 101, али ово је само насловница кључне идеје, према којој се грађанима земље наводно даје право да посланика избаце из парламента ако «не испуни своја обећања». Иницијатива се на речима чини племенитом, док је механизам ове идеје врло сумњив. Користећи протесте, Плахотњук и његове политичке снаге могу се увек ослободити неугодних посланика.

«Ја сам гарантовао организацију рада државних органа и поверим власт над парламентом народу», присетио се Плахотњук својих обећања тик уочи избора. «Рад на побољшању владе напредује, па смо данас поставили питања везана за парламент».

Плахотњук је предложио расправу о његовим идејама на референдуму и он жели да га одржи уз парламентарне изборе који ће се одржати 24. фебруара наредне године.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »