Одговор на гранатирање: Израел покреће војску према Појасу Газе

Израелска војска концентрисала је значајне додатне снаге и технику према Појасу Газе и спремна је да прошири своја дејства против палестинских милитаната који гранатирају јужне делове земље, саопштио је портпарол израелске војске, Јонатан Конрикус.

На брифингу за новинаре Конрикус је рекао да је као одговор на 200 ракета испаљених из енклаве, војска већ напала више од 30 циљева милитаната и наставља са нападима.

​„Могуће је да ће ови подаци застарети до краја нашег разговора, али досад смо напали више од 30 војних циљева Хамаса и палестинског Исламског џихада, две главне терористичке организације у Гази“, рекао је он.

„Израелске одбрамбене снаге такође су издвојиле значајну групу снага и опреме. Спремни смо да проширимо своја дејства против ових терористичких организација“, додао је Конрикус.

Према подацима локалним лекара, убијена су три Палестинца. У Израелу је медицинску помоћ тражило 16 пацијената који су током гранатирања добили физичке и психолошке повреде, саопштила је служба хитне помоћи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »