Додик и Човић се договорили о сарадњи на свим нивоима власти

Делегације СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, предвођене лидерима Милорадом Додиком и Драганом Човићем, договориле су се у Источном Сарајеву о заједничком наступу на свим нивоима власти у Босни и Херцеговини.

Председник Републике Српске Милорад Додик (Фото: Лола Ђорђевић)

Милорад Додик је на заједничкој конференцији за новинаре након разговора са делегацијом ХДЗ-а БиХ рекао да је неопходно приступити формирању власти на свим нивоима.

„Желимо да наша сарадња буде у функцији напретка“, истакао је Додик.

Додик је навео да ће се у Српској већ од наредног понедељка приступити формирању власти.

„Приступићемо и одређивању мандатара у формалном смислу. Мислимо да Влада може да буде формирана до краја овог месеца или првих дана децембра“, рекао је Додик и изразио спремност да у Влади РС буде заступљен и ХДЗ, пренела је РТРС.

Истиче и да је сарадња СНСД-а и ХДЗ-а капитална, и да је та странка остварила историјски максимум, иако новоизабрани хрватски члан Председништва БиХ није из ове партије.

„То не спречава ХДЗ да и даље буде репрезентативна у БиХ, и зато ћемо и даље сарађивати“, поручио је Додик, који ће 20. новембра преузети дужност српског члана Председништва БиХ.

Драган Човић је изразио жељу за наставком и јачањем сарадње. Поновио је да је неодржива и нелегитимна ситуација у којој један народ бира представнике другог народа.

„Питање Изборног закона је кључно питање у БиХ“, истакао је Човић и додао да његова странка и СНСД граде политику о кључним питањима.

Човић је рекао да је ХДЗ БиХ задовољан изборним резултатом, уз поруку да се десетогодишња успешна сарадња двеју странака наставља.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »