Ђукановић о «анексији» од Србије «због које је Црна Гора и ушла у рат»

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је јуче, након церемоније обележавања стогодишњице краја Првог светског рата у Паризу, да се налази «у граду у којем је црногорска столица остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог светског рата и након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат».

РТЦГ преноси да је Ђукановић казао да је «Црна Гора свеснија него икада вредности мира, стабилности и мултиетничке демократије» и додао да је «ово велики дан за Француску, Европу и прогресивни свет».

«Ево нас опет као независна и суверена држава, на свом достојанственом месту, равноправно међу европским и светским партнерима, у граду у којем је црногорска столица остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог светског рата и након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат», навео је Ђукановић.

Он је казао да «ове чињенице, боље од других речи, говоре о грандиозном подвигу који су оствариле све генерације Црне Горе у протеклих 100 година, подижући државу из пепела и обезбеђујући јој историјски заслужено место на европској и светској позорници», преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »