Неми дечак проговорио пред иконом Богородице, свештеници плакали од среће (ВИДЕО)

Мајко Богородице, дај ми здравље — биле су прве речи 18-годишњег немог дечка из Струмице, на југу Македоније, изговорене испред иконом Богородице у манастиру Дохиари на Светој Гори. 

Позивајући се на страницу «Светогорска сећања», медији у Грчкој и Македонији преносе сведочење једног монаха који је био присутан у манастиру где се почетком овог месеца десило чудо.

Он је испричао да је младић из Струмице пре десетак дана са својом породицом дошао на Свету Гору да се поклони и помоли пред чудотоврном иконом Богородице назване Горгоепикос. Или, у преводу: Богородица која брзо услишава и решава проблеме верника који јој се помоле.

Када је младић стигао у манастир и нашао се пред иконом Богородице, иако никада у животу није проговарао, одједном је на његовом матерњем језику узвикнуо: «Мајко Богородице, дај ми здравље» — пише портал специјализован за црквене вести.

Када су то чули, сви су занемели од чуда. Молитва је настављена, а чим је завршена, младић из Струмице се обратио присутнима, који су се молили заједно са њим, и рекао: «Хвала вам, већ се осећам веома добро».

Да се заиста ради о истинитом догађају и правом чуду, за скопску телевизију Канал 5 су потврдили свештеници из једног православног храма у Струмици.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »