Немачка: Војници планирали политичка убиства

Федерална полиција Немачке открила је заверу немачких војника који су планирали политичка убиства, пише «Фокус», позивајући се на документе истраге. Како пишу медији, групу завереника су чинили војници Бундесвера, специјалци и чланови удружења елитних војника «Унитер».

Они, увјерени да ће се држава распасти, припремали су такозвани «дан X» када је требало окупити неподобне политичаре «на једно место и ликвидирати их». Цели списак потенцијалних жртава још је непознат, али се зна да је међу главним метама био и шеф Странке левих (Дие Линке) у Бундестагу Диетмар Бартх. Није познато шта су организатори завере намеравали урадити након убиства.

Магазин пише да су за реализацију плана судионици завере осигурали оружје, муницију и гориво. Чланови групе који су, према информацијама листа, служили у немачким оружаним и специјалним снагама, планирали су акције на тајним састанцима.

Како се наглашава, истрага полиције била је запела, јер ју је сарадник војне контраобавештајне службе покушао минирати, информишући заверенике о предстојећим претресима и току истраге у целини. Он је оптужен, а његов случај ће се водити суд у Коелну.

Истрага је открила знакове завере у случају војника Бундесвера Франка а, који је планирао терористичке нападе против немачких власти. Као држављанин Немачке, војник је дао лажне информације мигрантској служби да је он наводно избеглица из Сирије како би касније пребацио кривњу за напад на мигранте, наводи лист «Фокус.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »