Емотивни састанак Меркелове и Макрона у вагону где је окончан Први светски рат(ВИДЕО)

Председник Француске Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел јуче су одржали комеморацију у вагону постављеном у месту северно од Париза, на месту где су пре једног века поражени Немци и победнички расположени, али исцрпљени савезници окончали Први светски рат.

АП наводи да су двоје лидера искористили церемонију у реплици оригиналног вагона да похвале европски мир и на личном примеру покажу како земље које су биле љути непријатељи треба да остану на путу мира.

Наводи се да је Меркелова чак прислонила главу на Макронову док су стајали, а председник Француске ју је са наклоношћу узео за руку након што су се уписали у књигу утисака постављену у реплици вагона где је потписано примирје којим је окончан рат.

Макрон је након тога, разговарајући са младим људим који су били ту присутни, казао да су он и Меркелова желели да обележе 100 година од краја Првог светског рата зато што су војници који су страдали у том рату били «тек нешто старији» од окупљене омладине.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »