Вучић: Нико у региону не може да се пореди са Војском Србије

Нико у региону не може да се пореди са Војском Србије, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић, након што је присуствовао војној вежби која је изведена на Пасуљанским ливадама, и најавио нова улагања у Војску Србије, како у наоружању и опреми, тако и у подизању стандарда њених припадника.

Вучић је подсетио да је Војска Србије, када је он преузео ресор одбране, 2012. године, имала један неисправан Миг 29, а да их је данас летело осам, да их има 10, а да ће до краја 2019. Војска Србије имати и свих 14 летелица у свом саставу.

Навео је да се данас могло видети 100 тенкова, хаубица Нора која „туче“ по први пут, хеликоптери, извиђачи који су тако обучени да се нису могли приметити ни када им се пришло на мање од 10 метара, и нагласио да у данашњој вежби на десет локација учествује 8.000 војника, сви из активног састава.

Што се тенкова тиче, додао је, проблем је био у посадама, а сада их има 100, такође сви у активном саставу.

„Тенкове ће видети Сремци, Банаћани, 13 ће их прећи инжењеријски мост између Титела и Перлеза, и кроз Краљево, а на Пештеру ће их бити 25, који делују јединствено као чета у нападу“, додао је Вучић.

Према његовим речима, генерали су припремили вежбу тако да артиљерија туче бојевом муницијом преко тенкова.

„Задовољан сам како је Мојсиловић припремио копнену војску“, рекао је Вучић.

Вучић је указао на потребу даљег јачања ратног ваздухопловства, а нарочито противваздухопловне одбране, али и додао и да очекујемо још оклопних возила и тенкова из споразума са РФ, али и да радимо на нашим оклопњацима те навео да је данас дејствовао и „Лазар 3“.

Међутим, указао је да се мора решити питање опреме, чизама којих мора бити више од два пара, затим униформи, мајица, и подвукао да ће и то све брзо бити решено, уз ангажман и напоре Владе Србије.

Војска ће имати и нови дизајн униформи, каже и истиче да Јумко ради у три смене.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »