Усташлук на сплитском аеродрому: усташки грб као подлога

У аутобусу аеродрома у Сплиту, који превози путнике до од града до аеродрома јуче ујутро путници су остали шокирани када су угледали усташки грб. На месту где се ставља пртљаг била је стављена подлога у облику усташког грба, који почиње са белим знаком у шаховници.

 

Како пише сплитска Слободна Далмација неки од путника одмах су интервенисали и тражили да се макне та подлога, а одмах је обавештена и управа аеродрома.

У званичном саопштењу наведено је да је подлога израђена од црвено-белих квадрата, а одмах је уклоњена како су путници протествовали.

Реаговао је и градоначелник Трогира Анте Билић рекавши да је реч о непримереном и неприхватљивом знаку и да се тако нешто више не сме догодити.

Билић каже да је град Трогир такође власник аеродрома у Сплиту и да ће урадити све да се до краја испита како је уопште могло да се догоди да у аутобусу буде таква подлога.

Ко је и када поставио подлоге у аутобусе које су у облику усташког грба , а који су у државном власништву, за сада није речено ни у саопштењу Министарства мора, промета и веза, али остаје мучни дојам да су усташке симболе вероватно дуго времена гледали и инострани туристи који су се возили аутобусом до аеродрома.

Ј.К.

http://www.novosti.rs/

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »