Kikinda: Dva su saveza – savez onih koji uništavaju Srbiju i Savez ZA Srbiju

„Postoje dva saveza – jedan koji, pod kriminalnom palicom Srpske napredne stranke devastira Srbiju i drugi, jedina alternativa tome, savez za Srbiju“, složili su se građani Kikinde sa predstavnicima Saveza za Srbiju na današnjoj tribini.

 

Rečima da je „Aleksandar Vučić najveći lažov u Istoriji Srbije“, obratio se Kikinđanima Dragan Đilas, predsedavajući Saveza za Srbiju, i dodao da je u toku najbrutalnija rasprodaja Srbije, narod je sve siromašniji, a bogati se tek nekolicina – oni bliski Vučiću.

Mi nismo protiv stranih investitora, ali jesmo protiv toga da naši građani motaju kablove za 200 evra. Niko me ne može ubediti da je Rumunija sposobnija od Srbije, pa da su tamo plate medicinskih sestara tri puta veće nego kod nas“, rekao je Đilas i dodao da je paradigma korumpirane vlasti i to što „jedan kablovski operater iz Niša vredi više od PKB-a ili RTB Bor“.

Narodna poslanica SP Dveri Marija Janjušević istakla je važnost udruživanja i organizovanja ljudi protiv pogubne vlasti i dodala da za to jeste potrebna velika smelost, a za šta je – istorija pokazuje – srpski narod kadar:
„Što se brže organizujemo, to že ova pošast od Srpske napredne stranke kraće trajati. Zato vas pozivam u Savez za Srbiju i Savez za Kikindu!“

Podvukovši da Vučić jeste najveći lažov, Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke, istakao je da nije to najveći problem, već to što je „Vučić lopov i kriminalac“, a da „njegov brat Andrej ide po Vojvodini i skuplja koverte – ne da ih isporučuje, kao što radi pošta, već da ih zadržava za sebe“.

„Zato više nema podele na levičare i desničare, već isključivo na civilizovane i necivilizovane. Vreme je da normalno pobedi nenormalno, i zato ćemo smeniti ovu kriminalnu vlast“, poručio je Novaković.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da aktelni režim svoju vlast temelji na tri stuba:
„To su lažni patriotizam, laž o privrednim uspesima i laž o opoziciji. Od Srbije su napravili utočište za sebe – utočište hulja“, rekao je Lutovac i dodao da Vučićev režim proizvodi „neprijatelje“ na dnevnom nivou, huškajući građane jedne na druge. Savez za Srbiju je i formiran, naveo je on, da poruši sva tri stuba štetočinskog režima i Srbiju vrati onima kojima i pripada – građanima.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da su srpska sela pusta, poljoprivrednici proterani smanjivanjem subvencija, te da je Srbija, umesto da bude zemlja miliona svojih građana, postala zemlja nekoliko milionera.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo je da aktuelni režim vlada „ideologijom secikesa i lažova“:
Hoće od vas da naprave svoju radnu snagu, dok se oni i njihovi ortaci bogate. Dok lažno govore o jednakosti, svaki građanin vidi suprotno kad ode kod lekara… tu se vidi sva nejednakost našeg društva. Kad smenimo ovu vlast, donećemo zakon o poreklu imovine, i svi će biti ispitani – od 90-ih godina do danas. Počećemo od nas samih!“

The post Kikinda: Dva su saveza – savez onih koji uništavaju Srbiju i Savez ZA Srbiju appeared first on Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »