Катастрофалан пожар у Калифорнији(ВИДЕО / ФОТО)

У катастрофалном пожару, који се веома брзо шири севером Калифорније, до темеља је уништен град Парадајс!

Ватрена стихија која је планула пре два дана све више се шири, а на десетине хиљада житеља угрожених места ургентно евакуишу. Још се не зна има ли повређених или настрадалих у 14 тренутно активних пожара.

Апокалиптични призори пламена и успаничених становника угрожених насеља како се пробијају колима кроз пламен преплавили су интернет.

Амерички медији преносе да од града Парадајз, 300 километара североисточно од Сан Франциска, у ком живи око 27.000 становника, ништа није остало.Изнад Парадајза и околних места надвио се густ сиви дим који се може видети километрима одатле.

Затворена је оближња деоница ауто-пута, а национална метеоролошка служба издала је црвено упозорење на опасност од пожара у многим деловима Калифорније.

Из ватрогасне службе наводе да ширењу ватра погодује јак ветар, суво растиње и мала влага.

По речима команданта ватрогасне службе округа Бут Дарена Рида, град Чико, са 93.000 становника, наредни је на путу пожара, који је распламсан ветром који дува брзином и до 60 километара на сат.

Хиљаде људи су исељене, државне институције су затворене, укључујући школе и болнице. Пожар пламти и у округу Вентура, у коме је изгорело око 10.000 јутара земље, а у региону северно од Сакрамента хиљаде људи остале су без струје.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »