Амбасадор Норвешке жели да Срби промене мишљење о НАТО: «то није само војни савез, већ скуп вредности попут демократије и људских права»?!

Амбасадор Норвешке у Србији Арне Санес Бјорнстад изјавио је да жели да се у Србији на НАТО гледа другачије, јер НАТО није само војни савез, већ скуп вредности попут демократије и људских права.

Арне Санес Бјорнстад (фото:Лола Ђорђевић)

„Желели бисмо да променимо јавно мњење и мишљење српског народа о томе. Желимо да помогнемо тако што ћемо радити и на стабилности и миру“, рекао је амбасадор Норвешке на пријему поводом завршетка 6. Београдске НАТО недеље.

Бјорнстад је навео да је за њега изазов да се у Беогаду чешће организују такви скупови.

„Одржавање скупа показало је да је НАТО важна организација“, рекао је он и додао да је евроатлантска заједница ту да пригрли проблеме и да помогне.

Карељин (Фото: Лола Ђорђевић)
„Ако у Београду можемо да имамо ’Фешн вик‘ два пута годишње, тако можемо и ово“, рекао је Бјорнстад и понудио партнерство Јелени Милић, чији је Центар за евроатлантске студије организовао скуп.

Председница Центра за евроатлантске студије Јелена Милић захвалила је свима који су подржали и помогли одржавање скупа, који је почео као мали тренинг пројекат за полазнике из омладинских огранака српских политичких странака.

Оценила је да је пријем у Народној скупштини јако добар знак можда и више за Србију него за Центар, као организатора 6. Београдске НАТО недеље.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »