Вучић: Млади у Србији да се угледају на Карељина и Попова

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са једним од најбољих рвача свих времена, а сада послаником у Руској Думи, Александром Карељином и некадашњим светским и олимпијским шампионом у пливању Александром Поповим и младима у Србији поручио да би требало да се угледају на такве људе и спортске величине.

Вучић је на почетку састанка у Генералном секретаријату председника Републике на Андрићевом венцу, навео да посета руских спортиста представља велику част за њега.

Навео је да су Карељин и Попов вероватно међу десет најбољих спортиста свих времена на свету и додао да је Карељин само у два меча био поражен и то грешком, а да је у 800 мечева победио, док је Попов у Атланти и Барселони освојио много медаља.

Карељину је иначе надимак “Александар Велики“ или “Руски медвед“ или “Најачи човек на свету“, казао је председник и додао да не зна тачно све победе двојице спортиста, али да памти да су Срби навијали за њих.

Председник је казао да Србија жели да по разним основама сарађује са њима и подсетио да Карељин има и значајну политичку каријеру, односно да је истакнути члан Јединствене Русије са којом постоји изражена сарадња.

„Никако не бих волео да за противника имамо Карељина, зато ћу за себе и Србију да се потрудим да их имамо на својој страни. Поносан сам на чињеницу да они воле Србију и надам се да ће чешће долазити у Србију и имати више идеја о нашој блиској сарадњи“, навео је Вучић.

Вучић је руске спортисте замолио да помогну српски спорт, и рвање и пливање, да би и српски спортисти освајали медаље, како су то они својевремено чинили.

„Наши рвачи у грчко-римском стилу су веома успешни, освајамо све више медаља, правимо им нови центар у Београду и држава све више улаже. Имамо дивне момке – рваче у грчкоримском стилу, али треба нам да појачамо слободни стил“, казао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »