Весић: Србија је европски шампион у слободи медија

Члан Председништва СНС Горан Весић оценио је да карикатура Предрага Кораксића на насловној страни листа „Данас“, на којој се председник Александар Вучић доводи у везу са Адолфом Хитлером, на најбољи начин показује да је наша земља „европски шампион када је у питању слобода медија“.

„Данашња скандалозна насловна страна “Данаса“ јасно показује да Србија има потпуну слободу медија у којој свако ради шта жели. Ако ништа друго, бар је то потпуно јасно“, изјавио је Весић и назначио да та насловна страна на најбољи начин „показује какав медијски хаос влада у Србији и да је наша земља европски шампион када је у питању слобода медија“.

Весић је додао да опозиција и разна медијска удружења стално говоре о „лажном медијском монополу власти” и “диктатури”, а да је стварност потпуно другачија.

„Нађите ми једну земљу на свету где је могуће да се председник државе упореди са Хитлером, а да то не наиђе на осуду јавности, политичких странака и медијских удружења. Замислите шта би се у Немачкој десило да је неко објавио овакву насловну страну“, навео је Весић.

Како каже, у Србији је могуће објавити такву насловну страну, као што је, додаје, могуће да нико од опозиционих странака или представника „тзв. медијских удружења“ не осуди тај скандал.

„Никога од њих нећете данас чути да стане у заштиту не само Александра Вучића као човека, већ и институције председника Републике Србије“, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »