Велика Британија користила случај Скрипаљ како би прикрила свој пораз у вези Брегзита

Дуго времена, Велика Британија је слепо користила скандалозни случај Скрипаљ да прикрије свој пораз у вези Брегзита на политичкој сцени. Сада је ланац оптужби у ћорсокаку, из којег нема повратка.

Треба напоменути да је случај Скрипаљ заистаишао на руку Лондону. Најтежа «уверења» у истрази појавила су се тачно у тренуцима кризе преговора о Брегзит-у, а сада, када се логично закључи, судбина главних сведока инцидента у Солсберију је незавидна.

Нећака Сергеја Викторија, у интервјуу за Известја, изјавила је да је Лондон до сада пролазио са својим манипулацијама и да сада нема ничега, али да би Јулија била политички таоц док ситуација не би била заборављена. Истовремено, Сергеј Скрипаљ, по њеном мишљењу, највероватније је већ мртав.

«Када би Јулија могла да ме позове, имала би прилику да разговарам са њим [Сергеј Скрипалљ], тако да он каже барем нешто, али нисмо чули ни реч, и мало је вероватно да ћемо је икада чути «, рекла је Викторија.

По њеном мишљењу, нема много шансе за Јулију, која се у блиској будућности и даље може користити у неколико провокативних надопуњавања. Можда је чак присиљена да направи неколико изјава. Она је скренула пажњу на рану изјаву Јулије, у којој је изјавила да јој није потребна конзуларна подршка Руске Федерације: «Јасно је да она то није рекла. Била је присиљена да то каже. И данас је немогуће чак ни да кажем тачно где је. Покушала сам да је контактирам, али безуспешно. »

Подсетимо да су бивши припадник ГРУ-а Сергеи Скрипаљ и његова кћерка Јулија пронађени у несвести у својој кући у Солсберију 4. марта, након чега је Лондон одмах оптужио Москву о нападу, што он негира, више пута нудећи помоћ и за заједничку истрагу. Британска страна, међутим, блокира сваки приступ Русије, спречавајући представнике Руске Федерације, па чак и рођаке «жртава».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »