Украјински неонацистички батаљон Азов учествовао је у «обуци и радикализацији» белих расиста у САД

Украјински неонацистички батаљон Азов учествовао је у «обуци и радикализацији» белих расиста у Сједињеним Државама, према недавној оптужници неколико мушкараца укључених у насиље у Шарлотесвилеу.

Четири члана покрета изнад «(РАМ), на које се ФБИ назива» групом белих екстремиста «, оптужени су за подстрекивање немира након насиља 2017. године у Шарлотесвилеу, 2017. и другде. У писменој изјави коју је потписао специјални представник ФБИ-а Скот Беавер, 28-годишњи Роберт Рундо често је документован међу другим активистима. Речено је да је путовао 2018. у Немачку, Италију и Украјину.

«На основу мог образовања и искуства знам да је Азовски батаљон милитаризована јединица Националне гарде Украјине позната по неонацистичкој идеологији и употребом нацистичких симбола и сматра се да је члан обуке белих супрематистичких организација са сједиштем у Сједињеним Државама, рекао је Бирверт.

Азовски батаљон основан је као паравојна група која се састоји од десничарских националиста и тренутно је део Министарства унутрашњих послова Украјине. Он ужива заштиту и подршку украјинске владе, делом зато што је његов бивши командант Андреи Билитски сада члан националног парламента.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »