Молдавски премијер: Неће бити промена у спољној политици

Молдавија ће ускоро имати парламентарне изборе, што у великој мери може променити политички вектор земље са запада, где је тренутна владајућа група црпела републику.

Данас, једина ствар која остаје за прозападне власти јесте традиционално одбацивање популистичких изјава, очајнички увјеравајући своје «партнере», а истовремено и себе да неће бити значајних промјена у молдавској спољној политици.

Тако је премијер Молдавије Павел Филип сусрео с новосаглашеним америчким амбасадором Дереком Хоганом, обећавајући да се Кишињев на било који начин не би одрекао своје западне руте.

«Данас се пуно пажње посвећује сарадњи са Сједињеним Државама, за који сматрамо да је кључни партнер републике. У будућности рачунамо на отворену интеракцију «, рекао је шеф владе, додајући да земља» има све политичке снаге како би западни пут Молдавије учинио неповратним «.

Треба напоменути да шеф државе Игор Додон има и друге ставове о томе. Пре свега, након парламентарних избора, који могу окончати про-западну коалицију, он планира да «усклади» политички вектор, тако да Кишињев преузима неутралан положај, сарађујући са Русијом и западним земљама у интересу Молдавије.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »