Француски политичари и предузетници посетиће Крим

Велика француска делегација, која ће обухватити око 50 званичника, посланици Европског парламента, јавне личности и службеници у државном и општинском посету, посетит ће Крим у пролеће 2019. године како би учествовали на петом међународном економском форуму у Јалти (ИИЕФ). То је најавио копредседавајући организационог одбора форума Андреи Назаров.

«То ће бити највећа делегација од поновног уједињења полуострва са Русијом. На челу ће бити представници различитих француских друштвених и политичких снага. На пољима форума један од разговора биће посвећен јачању руско-француских односа. Поред тога, делегати из Француске учествоваће у одељцима на тему санкција, моделирању економије будућности и развоју индустрије на Криму. Није тајна да се у Европи данас формира «фронт против санкција», односно да француски парламентарци и политичке партије активно подржавају приближавање Русији «, наводи Назаровов лист Известиа.

Заузврат, потпредседник Националне асоцијације (раније Национални фронт) Лоуис Алио нагласио је да је био задовољан што је имао прилику послати «велику француску делегацију». Јалта Форум, рекао је он, пружа могућност предузетницима у обе земље да се договоре о заједничким пројектима на Криму, а политичари ће моћи самостално да процене ситуацију на полуострву.

Француски предузетник и јавна фигура Јулиен Рошеди нагласио је да се Крим активно развија од 2014. године. «Предузетници из Сирије, Италије, Белгије и других земаља, упркос санкцијама и покушају Брисела да изолује полуострво, успешно имплементирају разне пословне пројекте на полуострву», рекао је он. Рошеди је додао да су француски привредници такође заинтересовани за улагање новца на Крим и спремни су да разговарају о сарадњи у областима лучке инфраструктуре, медицинских технологија, прехрамбених производа и још много тога на форуму у Јалти.

http://www.c-inform.info

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »