Додик против забране уласка појединцима у земљу

Новоизабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је против политике било каквог стварања листе људи којима би из Србије, па и из Хрватске и Црне Горе, било забрањено да улазе у БиХ.

«То је политика дестабилизације, неуважавања партнерства и регионалне сарадње», рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Поводом информације да министар безбедности у Савјету министара Драган Мектић припрема званичну листу непожељних лица из Србије, којима ће бити забрањен улаз у БиХ, Додик каже да није обавештен о томе, али да је у ранијем периоду било најава да ће се тако нешто догодити.

«Оно што се догодило када су у питању Руси, даје ми за право, не да се питам да ли је то могуће, већ да кажем да вероватно јесте», истакао је Додик.

Он је додао да још нема надлежности, али му ни након инаугурације 20. новембра неће падати на памет да сарађује са било ким из старе структуре.

«Најаве које смо имали раније и понашање Обавештајне агенције и безбедносног система на нивоу БиХ говоре да ту има нешто», сматра Додик.

«Вечерње новости» које су објавиле информацију да Мектић припрема званичну листу непожељних лица из Србије, којима ће бити забрањен улаз у БиХ, навеле су да би на списку могли да се нађу пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари.

Извор листа рекао је да ће се на Мектићевој листи наћи и министар одбране Србије Александар Вулин, лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, главни уредник телевизије «Хепи» Миломир Марић и председник покрета «Заветници» Стефан Стаменковски.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »