Додик: Инцков одлазак je мој приоритет

Милорад Додик, председник РС и нови српски члан Председништва БиХ, критиковао је високог представника Валентина Инцка и поручио да је он «мешетар», који говори неистине и клевета Републику Српску.

Милорад Додик (Фото : Лола Ђорђевић)

Поготово оно што је поредио РС и Хитлеров режим. Са њим се нећемо састати док год се не извини РС — изјавио је у четвртак у Бањалуци Додик.

Он је додао и како су досадашњи високи представници донели 566 одлука наметнутих РС.

Они су безобразници који су довели до тога да се креира потпуно нови систем. Одлазак високог представника биће мој приоритет — изјавио је Додик и позвао све да «одбију одлуке високог представника».

Додик је поручио и да ће увести праксу да се, оним амбасадорима и страним дипломатама које дођу на обележавање 9. јануара, Дана РС, представници РС одазову на позив за националне празнике.

Рекао је и да верује да се крајем овог месеца може формирати нова Влада РС и да већ сада рачунају на подршку 56 посланика у Народној скупштини РС. Он је истакао да ће од понедељка почети међустраначки састанци око формирања власти.

Додик је поручио и да «нико не тражи да се ДНС одрекне посланика», али је истакао да «постоје неки људи чијим радом није задовољан».

Не тражим да се неко избацује из партије, али морам да калкулишем са онима који су у свим околностима сигурни и на које можемо да рачунамо. И сваки посланик из СНСД који изгуби поверење руководства, имаће санкције. Немојте у то сумњати — поручио је Додик.

Он је додао и да СНСД има несумњив капацитет, а циљ је стабилна већина у НСРС.

Нисмо још разговарали о местима. Прво морамо да променимо доста у менталитету људи који добију одговорне дужности. Приоритет свих приоритета је РС. Онај ко тако не ради, без обзира на то одакле долазио, неће моћи да настави да ради — додао је Додик и поновио да ће положити заклетву у НСРС, а да ће «његови људи» предложити закон да сви који учествују у власти на нивоу БиХ заклетву морају да положе у Народној скупштини РС, преноси Танјуг.

 

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »