Дачић: Задовољство поводом формирања Групе франкофоних амбасадора у Србији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је представнике Групе франкофоних амбасадора у Београду.

Састанку су присуствовали амбасадори Марока, Египта, Француске, Румуније, Кипра, Либана, Швајцарске и Туниса, представница Уједињених нација у Србији, шеф канцеларије Савета Европе, отправници послова Канаде, Белгије, ДР Конга, Гвинеје, Пољске и директор Француског института у Београду.

Министар Дачић захвалио је амбасадорима на подршци њихових држава Републици Србији за унапређење статуса у Међународној организацији франкофоније, из посматрача у придруженог члана на протеклом XVII Самиту Франкофоније одржаном 11. и 12. октобра у Јеревану.

Изразио је задовољство што је у Београду формирана Група франкофоних амбасадора што је пракса у многим државама у свету и нагласио је да је формирање ове Групе важна иницијатива, имајући у виду интерес Србије да у својству придруженог члана у Међународној организацији франкофоније ојача своју позицију и шири вредности ове Организације на плану унапређивања лингвистичких и културних различитости, употребе француског језика и јачања мира, демократије и људских права.

Амин Белаж, амбасадор Марока у Београду и председник Групе франкофоних амбасадора, честитао је, у име Групе, потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу на унапређењу статуса Републике Србије у Међународној организацији франкофоније. Известио је да је Група формирана 28. јуна ове године, да је за сада чини 17 амбасадора и да се нада да ће кроз овај формат успешно сарађивати са Републиком Србијом.

Шеф српске дипломатије изразио је спремност да након овог иницијалног састанка настави редовне контакте и сарадњу са Групом франкофоних амбасадора у Србији.

Извор: МСП

The post Дачић: Задовољство поводом формирања Групе франкофоних амбасадора у Србији appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »