Тодорића изручили као најокорелијег криминалца, супругу новинари чекали испред тоалета(ВИДЕО)

Синоћ, тачно у 20,55 сати на загребачки аеродром Др. Фрањо Туђман слетео је авион на редовној линији из Лондона у којем је био Ивица Тодорић у пратњи четверо полицајаца након што су га британске власти изручиле Хрватској.

Index.hr

”Добро се осећам, али не смем давати изјаве јер сам под третманом”, рекао је Тодорић пре полетања авиона за Загреб.

Сам поступак изручења протекао је уз горки укус, јер је направљен непотребни спектакл, након што Тодорић није успео да увери британске власти да га из политичких разлога не изручују Хрватској.

Наиме, Тодорић је препраћен у Хрватску као да се изручује најопаснији криминалац, цео аеродром је био блокиран, а одмах по слетању упућен је у притвор у затвор Реметинец.

Истовремено, његову супругу су неки од новинара чекали да изађе из тоалета, гурајући јој микрофон у лице, па је само изручење прошло као лоше режирана трагикомедија у којој се нису поштовала људска права ни чланова Тодорићеве породице, а сам Тодорић, до јуче најмоћнији човек на Балкану био је до краја понижен.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

UŽIVO — Ivica Todorić sletio je u Zagreb

Опубликовано Index.hr Cреда, 7 ноября 2018 г.

И све шта се догађало у авиону било је испод сваког нивоа, а путници који су били на редовној линији готово су силом истерани из авиона када је слетео на писту у Загребу.

На њих су викали припадници обезбеђења, што је створило крајње мучне сцене, готово недоживљене на загребачком аеродрому.

Иначе, на лету до Загреба Тодорић је читао британске новине и био је одвојен од осталих путника. Многи од њих пролазили су крај тог дела како би га видели, а снимање није било допуштено.

Тодорић је пре годину дана напустио Хрватску након што је истражни судија против њега, његова два сина и још 12 менаџера Агрокора покренуо истрагу, тврдећи да су оштетили компанију за 218 милиона долара.

Истражни затвор одређен је само за Тодорића, који је у међувремену отишао у Лондон тврдећи да је на службеном путу.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Dolazak Ivice Todorića u Remetinec

Опубликовано Index.hr Cреда, 7 ноября 2018 г.

Истражни затвор одређен је како би се испитали сви сведоци, а сада је преостало само њих двоје, па се претпоставља да Тодорић ипак неће дуго бити у Реметинцу. Тамо га је чекала једнокреветна ћелија посебно преуређена за такве прилике, а уручиће му се и судско решење о истрази.

Већ се данас очекује да би могао бити доведен у тужитељство како би се наставио процес утврђивања да ли је одговоран за слом компаније.

МА КАКВО БОГАТСТВО?

”Немојте ми са тим богатством, какво богатство? Све је то било од компаније, какво богатство”, рекла је узрујана Весна Тодорић бројним новинарима уочи изручења свог супруга Хрватској.

Ј. Керблер

http://www.novosti.rs/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »