Свађа Трампа иновинара ЦНН-а због неугодних питања(ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп посвађао се синоћ са новинарима на конференцији за штампу поводом јучерашњих избора за амерички Сенат и Представнички дом Конгреса.

Једном од новинара наредио је да седне, док је другом рекао да је «неваспитана и грозна» особа, преноси АП.


Трамп се, како наводи агенција, изнервирао након што су му новинари поставили питање о томе зашто мигрантску колону у Мексику назива «инвазијом» на САД.

Такође су му постављена питања због чега је емитована предизборна реклама у којој се појављује мигрант осуђен на смрт због убиства двојице полицајаца у Сакраменту 2014. године, Луис Бракамонтес.

Новинару ЦНН-а који је Трампу поставио питање у вези миграната, а које је разбеснело председника САД је забрањен улазак у Белу кућу, наводно због напада на особље.

Наиме Трамп је приликом расправе новинару Џиму Акости рекао да неће одговарати на његова питања и да преда микрофон, што је новинар ЦНН одбио.

Дописник ЦНН-а Џим Акоста држи микрофону док је приправница Беле куће покушава да га узме. PHOTO: ERIK S LESSER/EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK

Приправница у Белој кући је покушала да му узме микрофон, али је он одбио да јој исти преда. То је у Белој кући окарактерисано као напад на особље?!

«Председник Трамп верује у слободну штампу и очекује и поздравља тешка питања о њему и његовој администрацији», изјавила је портпарлка Беле куће Сара Сандерс.

«Ми, међутим, никада нећемо толерисати репортера који гура руку младој жени  која само покушава да ради свој посао као приправник у Белој куће. Ово понашање је апсолутно неприхватљиво», додала је Сандрес.

Трамп је током расправе новинариу Акости  рекао: «ЦНН треба  да буде срамота што радите за њих. Ви сте неваспитана и грозна особа. Не би требало да радите за ЦНН. »

Трамп је такође поново оптужио ЦНН и Акосту за објављивање лажних вести и рекао да  су «непријатељи народа».Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »