Милан Вукелић: Спонзори «косовске независности» ће схватити да раде против самих себе

Апсолутно нема разлике између екстремистичких напада ОВК и садашње активности «исламске државе», каже у интервју за NewsFront — Србија српски политиколог, стручњак за религијско-политичка питања Милан Вукелић.

«Велики број муџхедина из иностранства су пружили подржку ОВК не због стварања “Велике Албаније” јер ислам не признаје појам нације, већ због тога што су видели Косово и Метохију као мост за ширење радикалне вахабистичке идеологије у Европу. И сама Ал Каида је подржала ОВК, што јасно говори да између терористичких напада које је вршила ОВК на Србе и које сада врши “исламска држава” на несуитско становништво апсолутно нема разлике».

Упитан о опасности од повратка џихадиста на Балкан и у Европу, упозорио је да је “ситуација врло озбиљна”.

«Будимо реални: тзв. Косовским властима подршка САД и Западне Европе је неопходна. Управо због тога они ће на све могуће начине прикривати своје ставове, представљати се као секуларни, европски ориентисани албанци. У исламу имате један феномен. Муслиману је дозвољено, ако је то у интересу његове религије, да се претвара, што у преводу значи. Може да негира да је муслиман, може да сруши џамију, може да поцепа Куран, ако је то у интересу ислама и ако ће након тога направити 100 џамија и одштампати још 100 Курана. Управо тиме феноменом тзв. Косовске власти јако добро служе».

«Захваљујући подршци Запада тзв. Косовске власти и даље гурају причу о својој “независности”. Али сам ја сигуран да ће доћи моменат да САД и остали спонзори срамне “косовске независности” схватити да раде не само против Срба него и против самих себе», закључио је Вукелић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »