Холанђанин захтева од суда да му призна да је 20 година млађи

Мотивациони говорник Емил Рателбанд пореди људе који се сматрају млађим него што јесу са онима који желе да промене пол.

Шездесетдеветогодишњи „гуру“ који шири позитивну енергију каже да се не осећа старим колико заиста јесте и започео је борбу пред судом да му се призна да је 20 година млађи, с обзиром на то да је „дискриминисан на апликацији за упознавање“.

Он је пред судом у холандском граду Арнхему изјавио да се не осећа пријатно са својим датумом рођења, а намеру да га помери двадесет година унапред пореди са намером особа које желе да промене пол.

Рателбанд је казао да његов званични датум рођења не одражава његово емоционално стање и да се бори да пронађе посао и љубав. Затражио је да му се званични датум рођења помери са 11. марта 1949. на 11. март 1969. године.

„Када имам 69 година, ограничен сам. Да имам 49 година, могао бих да купим нову кућу или возим различите аутомобиле“, рекао је Рателбанд пред судом. „Могао бих дуже да радим. Када на Тиндеру (апликација за упознавање) објавим да имам 69 година, не добијем никакав одговор. Када бих, с обзиром на то како изгледам, објавио да сам стар 49 година, налазио бих се у много бољој позицији“.

„Доктори су ми рекли да имам тело четрдесетпетогодишњака“, наставио је Рателбанд, који себе пореди са младим божанством.

Судија је признао да је право на промену пола развој закона.

„Слажем се са вама, пре 20 година тако нешто смо сматрали немогућим“, рекао је судија и упитао Рателбанда како ће се његови родитељи осећати ако 20 година његовог и њиховог живота буде избрисано.

Рателбанд је одговорио да су му родитељи мртви, а да је он спреман да се одрекне права на пензију, како би се држава осигурала од непредвиђених последица његовог захтева.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »