Доналд Трамп на конференцији у Белој кући новинара CNN назвао «неваспитаном и грозном особом»

Доналд Трамп се опет обрушио на новинаре на конференцији за новинаре одржаној дан након избора за Конгрес, а посебно оштрим речима обратио се новинару ЦНН-а у Белој кући називајући га «неваспитаном и грозном особом».

«Доста је, вратите микрофон», рекао је Трамп новинару Џиму Акости пошто се с њим посвађао због мигрантске поворке која из Средње Америке иде према америчкој граници.

Акоста, који је већ био на мети милијардерових напада, наставио је да му поставља питања док се председник удаљавао од говорнице не желећи да одговара.

«ЦНН би требао да се стиди што вас запошљава, неваспитани сте и грозна сте особа», рекао му је.

Ућуткао је и другог новинара ЦНН-а Ејприла Рајана који је хтео да му постави питање, а није имао микрофон.

Председник је затим оптужио новинарку, црнкињу да је «расиста» када га је упитала о његовој «националистичкој» реторици која иде на руку заговорницима супериорности беле расе, а затим је другог новинара подругљиво назвао «лепотаном».

«О мени се нетачно извештава у медијима. Могу да урадим нешто најбоље, а они ће (новинари) од тога направити нешто лоше», додао је.

Након конференције која је трајала готово сат и по, изразио је наду да би «тон могао бити бољи, али први корак је на медијима».

«Само узвраћам на ударце и не борим се за себе, него за народ ове земље», оценио је.

Четрдесет пети председник САД је у лошим односима с делом америчких медија — ЦНН, АБЦ и НБЦ и дневни листови Њујорк тајмс и Вашингтон пост. Редовно оптужује, како каже, «медије лажних вести» да су «народни непријатељи» који уносе поделу међу народ.

Најрадије даје интервјуе за информативну мрежу Фоx Неwс коју конзервативци највише воле

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »