Ђорђевић: Приоритет Владе Србије је побољшање демографске слике

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Центара за социјални рад и Одељења за дечију заштиту о даљим плановима у вези са унапређењем система за пријаву беба у оквиру пројекта „Бебо, добродошла на свет“.

Разговарано је и у вези са аплицирањем за родитељски додатак као и лакшој доступности података о пријави за породиљско одсуство.

Ђорђевић је оценио да је циљ ове апликација омогућавање лакшег пута до остваривања родитељског права и подвукао да је приоритет Владе Србије побољшање демографске слике која подразумева подстицај рађања.

„Како бисмо прве дане родитељства олакшали и учинили најлепшим у сваком погледу, активно ћемо радити на унапређивању и скраћивању пута до остваривања свих оних права која родитељима припадају када добију бебу“, рекао је министар.

Ђорђевић је апеловао на запослене да одговорно обављају свој посао и помогну родитељима тако што ће им процес остваривања права максимално упростити.

„Увек имајте на уму да све што радите, радите због деце која се рађају у нашој земљи. Потрудите се да све радите као што бисте радили за себе и своје дете – тачно, брзо и ефикасно“, поручио је Ђорђевић.

Ђорђевић је рекао да је циљ да се успостављањем пуне дигитализације односно увођењем социјалних карата, мајке одмах по рођењу бебе и њене пријаве, без додатне администрације, путем система „е-беба“ добију прво честитку од Владе Србије, а затим и пар секунди после тога информацију путем смс-а да је све што им следује у складу са Законом и испуњено.

„Законом о финансијској подршци породици са децом доста смо олакшали укидање обимне папирологије, али свакако нећемо стати ту. Тежимо томе да се целокупна процедура завршава само у неколико кликова”, закључио је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »