Дачић разговарао са новим шефом Канцеларије Савета Европе у Београду

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету новог шефа Канцеларије Савета Европе у Београду Тобиаса Флесенкемпера и пожелео му пуно успеха на новој функцији.

Министар Дачић је оценио је да је досадашња сарадња са Канцеларијом Савета Европе у Београду била јако добра и изразио очекивање да ће се добра сарадња Републике Србије и Савета Европе наставити и у мандату Флесенкмпера. Нагласио да је у последњих 15 година од пријема Републике Србије у чланство Савета Европе остварен значајан напредак и да је Србија остварила готово све преузете обавезе.

Шеф српске дипломатије истакао је наше чврсто опредељење за чланство у Европској унији и да на свом европском путу настављамо да спроводимо реформе у области људских права, демократије и владавине права. Нагласио је да су у том контексту допринос и помоћ Савета Европе од немерљивог значаја.

Разматрана су и питања сарадње Републике Србије и Савета Европе на заједничким програмима, као и будућe активности на обележавању 70. годишњице од настанка Савета Европе, чија је централна прослава планирана за јесен 2019. године.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са новим шефом Канцеларије Савета Европе у Београду appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »